سحر منصوری / روان شناس بالینی

سحر منصوری | روان شناس بالینی

اضطراب یه علامت هشدار دهنده هستش که خبر از خطری قریب‌الوقوع میده و آدم رو برای مقابله با اون خطر آماده میسازه / افسردگی یه حالت خلقیه که شامل بی حوصلگی، بی علاقگی و فرار از فعالیت هستش که روی افکار احساسات و رفتار ما تاثیر میزاره و مانع حال خوبمون میشه.

حالا این سوال مطرح میشه که آیا افسردگی تو کودکان هم وجود داره؟

در جامعه ای که ما در حال حاضر زندگی می کنیم افسردگی و اضطراب دو اختلال بسیار رایجی هست که هم در بزرگسالان وجود داره، هم در کودکان.
در کودکان این دو اختلال نیز وجود داره و ممکنه یه مقدار تفاوت های بالینی یا در واقع ظاهری داشته باشه بچه ها معمولا افسردگیشون رو به شکل بهانه جویی های پی در پی، انزوا طلبی ها، بهانه گیری پرخاشگری نشون میدن و معمولاً اضطرابشون رو به شکل علائم بالینی: ناخن جویدن، شکایت های جسمی پی در پی مثل: دل درد، بهانه گرفتن برای رفتن به مدرسه رفتن، رفتن برای انجام کاری نشون میدن.
معمولاً بچه هایی که دچار افسردگی و در واقع اضطراب هستند، پرخاشگریشون بیشتره و لجبازی های خیلی زیادی دارن.

رابطه والدین و کودک

قطعاً باید برگردیم به نوع رابطه با والدین، والدین چه رفتاری با بچه ها داشتند نوع رابطه بچه با مادر و قطعا پدر و بررسی می کنیم ولی این مسئله را باید توی بچه ها خیلی جدی بگیریم به خاطر اینکه بچه ها به شکل بزرگسالان نمیتونن این مسئله رو به شکل واضح عنوان کنن.

در نتیجه پرخاشگری ها و لجبازی ها و بهانه گیری های بیش از حد بچه ها رو لطفاً جدی بگیریم و اونها را به متخصصین روانشناسی در حوزه کودک و روانپزشک حتما ببریم که بتونه به موقع به بچه ها کمک کنه.